Florentino Perez: “Noul stadion se va numi IPIC Bernabeu sau CEPSA Bernabeu”

Browse By

Fara sa vrea, Florentino Perez a dezvaluit cum se va numi Estadio Santiago Bernabeu in viitor. Intr-o discutie privata cu Consilierul pentru Educatie si Sport, Lucia Figar, Florentino a marturisit ca Petroleum Investment Company (IPIC) va oferit denumirea stadionului pe viitor: “Va purta numele pe care il vor alege ei. Se va chema IPIC Bernabeu sau CEPSA Bernabeu daca asa isi doresc…” i-a marturist Perez, Luciei Figar intr-o discutie privata surprinsa insa de camerele ASTv.

Lucia Figar este unul dintre cei mai influenti oameni politici ai momentului in Spania si foarte probabil viitorul primar al Madridului din partea Partidului Popular, un partid apropiat de presedintele Florentino. Unele informatii sustin ca Florentino ar fi facut publica denumirea viitorului Bernabeu in mod intentionat, pentru ca fanii sa se obisnuiasca deja cu ideea viitorului Bernabeu.

La sfarsitul lui octombrie, Real Madrid a anuntat acordul cu fondul de investiti al Guvernului de la Abu Dhabi, care in 2011 a cumparat celebra firma spaniola Cepsa. Cum reconstructia grandioasa a stadionului echipei noastre a fost paralizata de TSJM, acordul pe cinci ani cu IPIC a venit la momentul potrivit. IPIC devine sponsor secundar pe Bernabeu urmand a plati 3,5 milioane de euro in fiecare dintre urmatorii cinci ani, iar daca Comisia Europeana va decide in favoarea planului urbanistic pe care il vizeaza Florentino Perez (hotel si centru comercial plus amenajarea celui mai impresionant stadion din Europa), IPIC si Real Madrid vor prelungi acordul, dar fondul de investitii va plati 25 de milioane de euro pe an clubului blanco, urmand a primi in schimb asocierea cu numele noului stadion.

 • RaduMadrid

  Vai de capul meu=))))

 • Sorin Barbu

  Tito Floren=geniu!! 🙂

 • Torpyla

  pare interesant.
  cred ca e binevenita modernizarea stadionului.

  se va mari cumva si capacitatea?

  • Sorin Barbu

   Da, se vorbeste de 120,000de locuri dar nu cred, oricum se mareste capacitatea in mod sigur

   • Torpyla

    sa fie atat de mare cererea?
    mi-e greu sa cred ca avem 80 000 de oameni la fiecare meci.

    daca din astia 120 000,ar lasa 20 000 de ultrasi,ar fi frumos.am avea si noi atmosfera:D

    • http://www.realmadrid.com.ro MihaiR

     Cauta pe youtube filmuletul cu planul de modernizare al stadionului.
     Acolo e facuta o simulare intr-un soft , si arata exact cum doresc ei sa modifice stadionul. Daca nu ma insel spune si numarul de locuri suplimentare pe care il va avea stadionul.

     • Torpyla

      l-am vazut acum ceva timp dar nu mai tin minte totul detaliat

 • COSTEL

  fara asa ceva nu se poate ramane la cel mai inalt nivel. sportul fotbalul inseamna bani . nu mai exista fara bani decat ca exceptie . acesta este trendul. trebuie sa il urmam .eu sunt mai nostalgic dar nu incape in afaceri asa ceva . numele Bernabeu trebuie sa ramana si in restu sunt los socios ce vor decide.

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   cu toate nici eu nu sunt de acord cu astfel de asocieri de nume, vad si partea financiara si vad ca este mai acceptabil sa se cheme Cepsa Bernabeu decat Bernabeu Fly Emirates 🙂

 • mitenka

  Nu se va mari capacitatea din pacate, au spus-o la prezentarea proiectului
  Deci ramane doar sa scumpeasca biletele…

 • psycho

  ramane de vazut.ambitios proiectul si cu suficiente doze de risc.daca echipa ramane in top 3 mondial jumatate de treaba este facuta,linistea la club fiind garantata.daca insa o comitem fotbalistic se alege praful si de proiect si de perez ca doar are multi care il asteapta la colt.

 • ILFeNoMeNo10(Silviu)

  Vom vedea. Performanta fara bani nu se poate,dpmdv e ok.

 • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

  peste un secol se va chema Santiago Belgravistan 🙂

 • psycho
  • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

   Aoleu, cat de gresit e articolul ala, pff.. Da’ nah, e vorba de goal.com deci nu ma mira

   • psycho

    posibil dar trebuie sa fie si alte pareri decat cele oficiale

    • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

     E cam asa, via swissramble- “So, much of Madrid’s €590 million and Barcelona’s €578 million debt includes liability for what might be termed normal operations. If we apply the same definition to Manchester United, they have debt (total liabilities) of just under €1 billion (£824 million converted at a rate of 1.20). Even Arsenal’s debt on the same basis is €524 million, which the journalists would no doubt describe as “eye-watering” if they were talking about others and not their template for a well-run club. ”
     1. http://i.imgur.com/rIRvyPD.jpg

     “The net debt reported in an English club’s financial statement will be in line with IFRS (International Financial Reporting Standards”

     2. http://i.imgur.com/6CnlrJn.jpg

     Under this UEFA definition, it is remarkable how similar the net debt is between Madrid, Barcelona and Arsenal, with all three clubs reporting a balance in a narrow range of €124-131 million. The exception to the rule is United

     3. http://i.imgur.com/dguaN8L.jpg

     Tl;dr. articolul e de rahat, tipic goal.com

     Daca ai timp, citeste pe larg aici : http://swissramble.blogspot.dk/2012/04/truth-about-debt-at-barcelona-and-real.html

     • psycho

      fain articolul,multumesc.

Real Madrid Romania