În așteptarea „bătăliei” de la Madrid

Sezonul acesta este extrem de interesant pentru echipa noastră de suflet. S-au întâmplat atât de multe lucruri, am trăit cu toții atâtea emoții : speranță, bucurie, dezamăgire, furie, nervi, am trecut de la extaz la agonie în repetate rânduri. Am schimbat antrenorul, un antrenor căzut în dizgrația tuturor, de la fani până la președinte, am fost eliminați din Cupa Regelui, tribunele și-au huiduit favoriții, jucătorii au reacționat și le-au cerut fanilor susținere. Apoi, au venit vremuri mai liniștite, ne-am simțit privilegiați atunci când Zizou a preluat echipa, jucătorii și suporterii au semnat pacea și, cu toții, am sperat la un final încununat de trofee.

De când Zidane a fost numit antrenor s-au văzut multe schimbări, jucătorii au fost mai motivați, mai entuziasmați, presiunea enormă din partea fanilor a dispărut. Astfel,părea că echipa va îndeplini obiectivele, mai ales că, la primele meciuri sub comanda francezului, tabela de marcaj arăta rezultate incredibile. Asta până la partidele din deplasare, de unde formția nu se întorcea cu toate cele trei puncte. Cu toate acestea, optimismul nu a dispărut din tabăra merengue, jucătorii au promis că vor continua să lupte pentru titlu iar tribunele au rămas alături de favoriți chiar dacă rezultatele nu sunt mereu pozitive. Povestea acestui sezon încă se scrie. Iar noi așteptăm un final fericit.

Cristiano si Griezmann
Cristiano si Griezmann

Un final ce nu părea imposibil. În meciul din Champions,pe Stadionul Olimpic din Roma, Madrid a arătat extraordinar și ne-a dat aripi. Un gol de excepție al lui Cristiano Ronaldo și reușita lui Jese au semnat victoria din manșa tur a optimilor Champions League.

Cu toate că entuziasmul a fost enorm,a urmat apoi meciul din deplasare cu Malaga. Echipa a obținut doar o remiză cu gust amar: un penalty ratat de același Ronaldo,rezultat contesat și criticat, acuzații de favoritism din partea arbitrilor. Un egal care ne îndepărtează de liderul Barcelona, din moment ce diferența de 9 puncte pare imposibil de recuperat. Un nou titlu pe care l-am aruncat în mâinile eternilor rivali, pentru că nu am știut să profităm de situațiile favorabile. Eliminați din Cupă, fără prea multe șanse de a aduce titlul pe Bernebeu, Real trebuie să dea totul pentru a câștiga Liga Campionilor. Cel de-al unsprezecelea trofeu din istoria inegalabilă a clubului de pe Concha Espina. Nimeni nu își imaginează ca echipa să înregistreze un sezon „alb”, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Ar fi rușinos și dureros.

Până atunci, Real are de apărat onorea și emblema blanco, în meciul de sâmbătă, împotriva rivelei din oraș, Atletico. E un meci extrem de important pentru echipa merengue, mai ales că rănile sunt încă adânci după rezultatul umilitor din El Clasico.

Nici în derby-ul cu Atletico din octombrie, Madrid nu a avut mai mult noroc.Cu siguranță vă amintiți întâlnirea din tur de pe Calderon. Real a făcut un meci de excepție împotriva colchonerilor, Benzema deschizând scorul în minutul 9, cu un super gol. Apoi, Navas a apărat penalty-ul executat de Griezmann și s-a opus egalării. A fost un meci pe care albii l-au dominat, dar nu au avut norocul de a lua toate cele trei puncte. Pe final, Vietto egala, iar Real se vedea nevoită să se mulțumească cu un egal.

Real se găsește acum pe poziția a treia, cu un punct în spatele rivalei din Madrid. Așa cum am spus, titlul pare pierdut , dar Madrid trebuie să învingă și să o depășească pe Atleti. Poziția a treia nu este o opțiune. Cum de altfel, nici alt rezultat decât victoria! Returul trebuie să aducă succesul elevilor lui Zizou. Sâmbătă, la Madrid, se dă o mare bătălie. Iar învingătoare trebuie să fie echipa blanco. Capitala este a noastră! O nouă filă din istoria magicului nostru club se scrie sâmbătă! Cu litere glorioase, sperăm noi! Hala Madrid!

Despre autor

Tags: , , ,

Cristina Simion

Cristina Simion

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap