Luka Modric se destainuie: „Ar fi minunat sa-mi inchei cariera la Real Madrid”

Ajunge singur la Barajas (aeroportul din Madrid de unde pleacă de obicei Real), ca un turist oarecare, împingându-şi valizele, cu un look de vară, cu părul scurt si acel surâs care i-a devenit celebru. Este Luka Modric, campion al Europei cu Real Madrid, însă fără nicio umbră de aroganţă. Astăzi se va antrena alături de colegii săi în Los Angeles. Înainte de a-şi termina vacanţa, a acordat un interviu cotidianului Marca.

Te-ai odihnit după un sezon foarte lung?
Da, m-am odihnit bine, mi-am petrecut vacanţa alături de familie şi de prieteni în Croaţia. Mi-am reîncărcat bateriile şi acum sunt pregătit pentru noul sezon.

Cum analizezi parcursul Croaţiei la Campionatul Mondial?
Ufff… în primul rând, cred că am avut o grupă foarte dificilă cu Brazilia, Mexic şi Camerun, a fost foarte greu. Obiectivul nostru era să ne calificăm în optimi, însă nu am jucat la nivelul nostru obişnuit, ceea ce ar fi fost necesar să trecem mai departe. Ăsta e motivul pentru care suntem puţin dezamăgiţi, atât jucătorii, cât şi stafful tehnic. Însă Mexic şi Brazilia au fost mai bune decât noi, asta a fost.

Ai vorbit cu Ancelotti sau cu Florentino în timpul Mondialului?
Am vorbit cu Carlo ca să ştiu ce teme am pentru vacanţă şi când trebuie să revin la lot, nimic ieşit din comun.

Ce aşteptări ai de la sezonul care va începe?
Mai întâi, din punct de vedere personal, sper sa am un an bun şi să nu mă accidentez. Apoi… anul trecut am avut un parcurs excelent. Sper să putem face acelaşi lucru şi chiar mai mult. Avem noi jucători în echipă, jucători foarte, foarte buni, fantastici. Aşteptările sunt mereu maxime la Real Madrid, iar eu sper acelaşi lucru atât pentru mine, cât şi pentru echipă. Vreau să îmi îmbunătăţesc jocul, să cresc nivelul.

Kroos şi James sunt deja noii tăi colegi. Ce crezi despre ei?
I-am văzut jucând la Mondial şi cred că au fost cei mai buni fotbalişti ai competiţiei, alături de alţi câţiva. Sunt jucători foarte mari şi venirea lor demonstrează că Real Madrid are aceleaşi ambiţii înalte, aducând jucători fantastici pentru a completa lotul. Au fost veşti foarte bune şi pentru ceilalţi jucători, pentru că vrem mereu să jucăm alături de cei mai buni, la fel a fost o veste bună pentru toti madridistas, care vor să îi vadă în echipă pe cei mai buni.

Are Real Madrid cel mai puternic mijloc din lume?
Cred ca avem mijlocaşi foarte, foarte buni, iar eu sunt bucuros că sunt o piesă importantă la mijlocul terenului. Însă e greu să spunem că suntem cei mai buni. Să lăsăm oamenii să judece şi vedem în iunie.

Cristiano, Bale, Benzema, Isco, Jese, James, Kroos, Modric… poate şi Di Maria. Real Madrid e favorită?
Real este mereu favorită, pentru fiecare titlu. Atât în Europa, cât şi în competiţiile interne, suntem mereu favoriţi. Însă va fi dificil, va trebui să jucăm foarte bine, aşa cum am făcut în sezonul trecut. Şi celelalte echipe s-au întărit, în Spania avem adversari puternici ca Barcelona, Atletico Madrid şi alte cluburi. O să fie un an competiţional interesant. Însă pentru noi e ceva obişnuit, mereu suntem favoriţi să câştigăm.

Aveţi posibilitatea să câştigaţi şase titluri anul acesta. Vă motivează sau vă stresează acest lucru?
E o presiune care ne motivează. Bineînţeles că pentru Real Madrid fiecare titlu, fiecare competiţie sunt importante. Ar fi minunat să putem câştiga toate cele şase titluri, însă, cum am zis mai înainte, va fi foarte, foarte greu. Echipele pe care va trebui să le înfruntăm sunt extrem de valoroase. Dacă reuşim, va fi minunat, dar trebuie să luăm fiecare meci pe rând şi să vedem unde ajungem.

Se simte deja presiunea pentru câştigarea celei de-a unsprezecea UCL?
E preiunea cu care Real Madrid s-a obişnuit deja. Nu va fi însă la fel de stresant cum a fost cu La Decima, căci aşteptările au fost enorme. Acum, presiunea va viza respectarea numelui pe care îl are Real Madrid şi faptul că suntem deţinătorii titlului. Deşi cred că acum, dupa câştigarea La Decima, e momentul nostru, cred că ne va fi mai uşor. Cred că ne putem păstra nivelul foarte ridicat pentru următorii câţiva ani. Avem calitatea necesară, dar trebuie să o demonstrăm pe teren.

Ce ţi-a trecut prin cap când ai executat cornerul din care a marcat Sergio Ramos?
Era, practic, ultima ocazie pe care o mai aveam, având în vedere că erau ultimele minute. Pentru mine a fost important să execut repede, ca să pierdem cât mai puţin timp posibil. Era corner, aşa că am alergat cât mai rapid spre margine să îl execut. Am încercat sa plasez bine mingea, la loc fix, aşa cum am repetat de atâtea ori la antrenamente şi cum am făcut de-a lungul celorlalte meciuri. Am pus bine mingea pe capul lui Sergio şi el a marcat un gol enorm. După acest moment, a mai existat doar o singură echipă pe teren. A fost un moment spectacular. După golul ăsta, ştiam, eram sigur că vom câştiga.

Ai păstrat ceva ca amintire de la acea finală?
Tricoul, ghetele, medalia, tot ce am putut lua ca amintire.

Ai o relaţie specială cu publicul de pe Bernabeu, aşa cum am putut vedea la sărbătoarea de la Cibeles, unde ai fost unul dintre actorii principali.
Am ştiut, de când am semnat pentru Real, că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru cariera mea fotbalistică. La Decima a fost primul meu trofeu major aici, deşi câştigasem înainte şi o Cupă a Spaniei şi o Supercupă, însă aceasta e La Decima, e ca şi cum am fi câştigat un mare campionat. Întregul club, jucătorii, toţi fanii aşteptau acest trofeu de mult timp şi a fost un amestec de emoţii… m-am bucurat că oamenii sunt atât de fericiţi… şi când combini toate astea îţi dai seama de ce eram aşa de euforic la Cibeles. A fost incredibil, o saă-i amintesc toată viaţa acest moment.

Ce ţi-a zis soţia când te-a văzut cu noua tunsoare?
(râzând) Mi-a zis că mai are un copil în familie, pentru că aşa arăt mult mai tânăr.

În timpul campionatului trecut, după meciul cu Valladolid, ai zis „afirmăm mereu că trebuie să învăţăm din aceste meciuri, dar se pare că nu o facem niciodată”. Ai vorbit ca un adevărat lider.
Am simţit atunci că trebuie să spun ceea ce simt, pentru că, pentru mine, în primul rând contează spiritul echipei, iar în acel moment asta am crezut şi asta am spus. Aş fi dorit să fi fost mult mai concentraţi, să ne asumăm mai mult responsabilitatea unor faze de joc cheie. E bine dacă această experienţă ne-a ajutat mai târziu, dar nu ştiu dacă e aşa. Am spus ce simţeam, sper că s-a înţeles corect.

Visezi să te retragi din activitate la Real Madrid?
Aşa cum am mai zis, a fost un vis pentru mine când am semnat pentru Real Madrid. Niciodată, nici măcar o dată nu mi-a trecut prin cap să plec de aici sau ceva asemănător. Sunt foarte fericit aici, familia mea se simte foarte bine, ne plac oraşul, clubul… ar fi minunat să îmi închei aici cariera. Am această dorinţă, însă depinde de foarte multe aspecte: ce cred cei din conducere, dacă voi putea juca mereu la nivelul de care este nevoie şi care se cere pentru a rămâne la Real… mi-ar plăcea mult, însă mai am multi ani în faţă. O să vedem ce se va mai întâmpla. Însă vreau să fie clar că mă simt excelent aici, la fel ca familia mea şi mă bucur de tot ceea ce mi se întâmplă.

Interviu tradus de Daniela Pitigoi

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap