Real Madrid Castilla: analiza unui debut dezastruos de sezon

Zinedine Zidane nu se bucura de un debut fericit pe banca echipei secunde a clubului blanco. Antrenorul francez a pierdut toate cele trei meciuri din Segunda Division B si mai nou este in mijlocul unui scandal legat de carnetul de antrenor pe care l-a obtinut in Franta si care nu este omologat in Spania. Problemele Castillei par sa fie extrem de mari in acest an, echipa propunandu-si promovarea imediata in Segunda Disivion, dar la cum arata momentan lucrurile, acest deziderat pare unul greu de realizat.

Lotul subtire
Zidane nu este insa omul care trebuie scos in evident in acest moment la Castilla. Echipa a pierdut aproape toti jucatorii important din sezonul trecut de Segunda, iar jucatorii adusi sau promovati sunt departe de nivelul asteptat. Misiunea sinucigasa la care s-a inhamat Zidane ii poate impiedica ascensiunea galacticului preferat al presedintelui Florentino Perez spre prima echipa. Mai marele blanco i-a oferit carma Castillei lui Zinedine Zidane tocmai pentru a-l cali pentru viitorul nu foarte indepartat in care Zizou ar urma sa primeasca fraiele echipei mari a clubului.

Lotul Castillei in acest moment aduna jucatori extrem de tineri si lipsiti de experienta. Veteranii echipei sunt Eero Markkanen (23 de ani), Kiko Femenia (23 de ani) si Dani Suarez (24 de ani). Jucatorii adusi in aceasta vara nu par sa reprezinte cu adevarat solutii viabile. Finlandezul Markkanen este un jucator extreme de masiv si imobil, decent pentru jocurile de Liga a 3-a, dar niciodata suficient de bun pentru prima echipa. Guillermo Varela are calitate, dar este adus sub forma de imprumut adus de la United in timp ce brazilianul Abner s-a miscat bine, dar a avut ghinionul de a se accidenta si deveni indisponibil pentru sase luni.

Zidane joaca 4-3-1-2 sau 4-4-2 sisteme diferite de cele folosite de prima echipa
Francezul a folosit in acest an doua sisteme de joc. 4-4-2 cu mijlocasii in romb si 4-3-1-2 cu un mediapunta in spatele varfurilor. Transferul lui Guillermo Varela de la Manchester United l-a urcat pe Diego Llorente in fata apararii intr-o linie de trei mijlocasi care ii mai cuprinde pe Lucas Torro si Alvaro Medran. Marcos Llorente, unul dintre cei mai talentati pusti ai Castillei a jucat impotriva Fuenlabradei (fosta echipa pregatita de Cosmin Contra) in pozitia de mediapunta, cu toate ca a inceput sezonul ca extrema.

Atacantii utilizati pana acum de Zidane sunt fie foarte mobili (Raul de Tomas si Burgui) fie masivi (Eero Markanen). Castilla lui Zidane incearca sa plimbe balonul mai mult decat adversarul, sa aiba controlul asupra jocurilor si sa joace cat se poate de ofensiv. Lipsa unui lot valoros afecteaza insa conceptia de joc a echipei: “Sistemul 4-3-1-2 este greu de folosit la nivel de juniori. Acestia nu-si asuma rolul la fel de bine ca fotbalistii experimentati” marturiseste reputatul antrenor spaniol Inaki Saez, fost selectioner al Spaniei la aproape toate categoriile de varsta.

Variante putine pentru prima echipa
Castilla a avut mereu in ultimii ani jucatori pe care antrenorul primei echipe ii putea avea in caz de urgenta in lot. Astazi, sperantele madrilenilor sunt reduse cand vine vorba de echipa a doua. Portarii sunt inferiori lui Fernando Pacheco, goalkeeper promovat anul acesta la echipa mare. Diego Llorente si Derik Osede par singurele alternative viabile pentru postul de fundas (sau chiar mijlocas in cazul lui Llorente) in timp ce Marcos Llorente si Alvaro Medran singurele solutii din linia de mijloc. Raul de Tomas sau Eero Markkanen sunt alternativele de atac care vin din randurile echipei a doua, dar niciunul dintre ei nu pare pregatit sa aduca ceea ce in trecut aduceau Portillo, Soldado, Negredo, Bueno, Joselu, Jese sau Morata.

Intrebari fara raspuns
Printre intrebarile care nu-si gasesc un raspuns in aceasta perioada se numara si blocarea ascensiunii catre echipa secunda a unor jucatori cu calitati exceptionale, pastrati sa evolueze pentru Real Madrid C sau pentru Real Madrid Juvenil A si Juvenil B.

Unul dintre ei este chiar fiul antrenorului principal, tanarul Enzo Fernandez, un mediapunta perfect pentru sistemul jucat de Zidane. Alte nume interesante pe care Castilla le-a ignorat cel putin pentru moment sunt: Curro Harillo, Rai, Borja, Alvaro Fidalgo sau Borja Mayoral. Ramon Martinez, Directorul atat de contestat al Canterei, are cuvantul…

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap