Retrospectiva sezonului 2014-2015 pana in prezent (partea a II-a – program si cifre)

Salutari dragi madrileni. In partea a doua a  acestui articol o sa vreau sa ne uitam peste program, dar si peste cifrele globale ale intregii echipe. Subiectul programului a mai fost atins si de Florin, care a facut o paralela cu programul Barcelonei tocmai pentru a arata, daca cele 10 meciuri din campionat sunt accesibile sau nu,   cel putin la prima vedere (click pe poza pentru a mari ):

program

 

Intre aceste meciuri se interpun meciurile din dubla mansa cu Atletico Madrid, unde pe 14 Aprilie, dupa meciul cu Eibar vom merge pe Vicente Calderon, iar dupa meciul cu Malaga pe 22 Aprilie va fi returul de pe Bernabeu. Ce este interesant de mentionat e ca din cele 8 meciuri pe care Real le va disputa in Aprilie, echipa va iesi doar o singura data din Madrid si anume pentru deplasarea de la Vigo (o calatorie de approx 600 km). Insa dupa o luna aprilie usoara va veni luna Mai un pic disproportionata din punct de vedere al meciurilor, o luna in care avem o deplasare la Sevilla, un meci acasa cu Valencia si inca o deplasare la Barcelona toate acestea intercalate probabil cu o posibila dubla mansa in semifinalele Ligii. Apoi ultimul meci din campionat va fi chiar in fata propriilor suporteri impotriva lui Getafe.

Trecand la cifrele echipei, situatia, cu toate ca de data asta vorbim de trecut,  e tot in antiteza, iar cu toate ca am avut acea serie de victorii consecutive, in momentul de fata, Real Madrid are un procentaj de victorii de 75% in La Liga cu 21 de victorii, 1 egal si 6 (!) infrangeri. Ca o paranteza, ultima data cand am castigat campionatul (da, cu Mourinho ) am avut un procentaj al victoriilor de 84%, iar din acest moment, daca invingem in toate cele 10 meciuri ramase am ajunge la un 81%. Tot in acelasi asentiment in cazul in care vom castiga restul meciurilor ramase vom ajunge la 94 de puncte, care nu asigura neaparat titlul in Spania, pentru ca in ultimii 3 ani (cu castigatori Real, Barcelona, Atletico Madrid) echipele castigatoare au facut cate 100, 100 si respectiv 91 de puncte.  De partea cealata in UCL, avem 7 victorii si 1 infrangere in 8 meciuri cu un lucru un pic ingrijorator prin prisma infrangerii din ultimul meci cu Schalke.

In ce priveste apararea am primit 26 de goluri ( approximativ 1 pe meci ) si am inscris de 78 de ori (medie de 2,8 pe meci ).  Adversarii au avut in medie 3,4 suturi pe spatiul portii (3 pe Bernabeu si 3,8 in deplasare ) pentru acel aproape 1 gol pe meci ( 8 goluri primite pe Bernabeu si 18 in deplasare ) cu un minim de 0 (zero)  suturi pe poarta, minim atins  de Celta (decembrie), Getafe (Ianuarie ) si Levante (martie), lucru ciudat e ca acest lucru e obtinut in partea a doua a campionatului;  insa si cu un maxim de 8 suturi pe poarta obtinut de Atletico in acel rusinos 4-0. Celelate echipe care au sutat mult pe poarta sunt Malaga (7) si Rayo (6) ambele inscriind insa de numai o data (pentru a anticipa o intrebare probabila: cu Malaga a aparat Iker Casillas, iar cu Rayo, Keylor Navas ). In Champions League am primit mult mai multe suturi pe poarta (33) insa mai putine goluri (6) ceea ce ne duce la un gol primit la fiecare 5,5 suturi, iar aici Liverpool a avut un singur sut pe poarte in meciul de pe Bernabeu pentru ca tot pe Bernabeu Shalke sa trimita de 10 ori mingea pe spatiul portii.

Pentru cele 78 de goluri inscrise in LaLiga din cele 28 de mecriuri disputate pana acum echipa a sutat de fix 499 de ori (de 246 ori in deplasare si de 253 de ori acasa)  ceea ce inseamna ca in fiecare meci Real trimite balonul spre poarta in medie de 18  ori (19,5 acasa si 16,4 in deplasare ). Insa din toate acestea numai 204 suturi au fost cadrate ceea ce ne da o medie 7,3 suturi pe poarta in medie la fiecare meci  (6,5 in deplasare si 8,2 acasa). Acest lucru ne aduce la un procent de 40% al suturilor pe poarta din totalul suturilor trimise .

Cele mai putine ocazii au fost cu Atletico in acel meci de poveste unde au fost trimise 4 suturi spre poarta, insa de asemenea Real si-a creat putine ocazii cu Villareal  in septembrie (11), iar 13 ocazii au fost cu Cordoba  in Ianuarie, cu Bilbao si Barcelona in Martie. La polul opus cele mai mule ocazii au fost inregistrate in 2015: 24 in ianuarie cu Getafe, 26  cu Sociedad in Februarie si 25 cu Villareal in egalul de pe 1 Martie. ( da la meciul in care am inscris in urma unui penalty)

Cel mai scazut procentaj al suturilor cadrate pe poarta a fost in cele doua meciuri cu Atletico (4 suturi pe poarta din 21 in tur si 1 din 4 in retur )  si in cel cu Bilbao unde din 13 suturi doar 2 si-au atins tinta . Cel mai ridicat procentaj al suturilor care si-au atins tinta a fost inregistrat in victoriile la scor obtinute sezonul acesta: cu Deportivo am avut 13  suturi pe poarta din un total de 19 ,cu Bilbao in tur 14 din 19, iar cu rayo 11 din 16 .

Un lucru ciudat e ca, Real a avut cifre mai bune in meciurile din ianuarie, insa rezultatele au lasat de dorit, ceea ce inseamna ca ori adversarele au fost pregatite mai bine, ori ocaziile nu au fost atat de clare ca in prima parte a campionatului ori am avut pur si simplu ghinion. Din punct de vede al conversiei (numarul ocaziilor raportate la numarul golurilor ) cel mai prost am stat cu Atletico si cu Bilbao, unde nu am reusit sa inscriem din 4 respectiv 13 ocazii (procentaj de 0% ),4% conversie am avut in egalul cu Villareal si in victoria cu Liverpool, unde am inscris cate 1 gol din 25 respectiv 27 de ocazii. La polul opus cel mai inalt procentaj de conversie a fost atins cu Deportivo (42%) cu 8 goluri din 19 ocazii si cu  Rayo (31%) cu % goluri din 16 ocazii.

In incheiere as mai dori sa mentionez ocaziile Realului in La Liga (acele 499 de suturi ) au venit in proportie de 64% din  constructie, 27% din faze fixe , 6% contraatac si 2% din penalty . In UCL situatia e asemanatoare 64%  din constructie ,30% din faze fixe ,4% din contraatac si 2% din penalty …ocazii la Liga ocazii UCL

 

 

Si in aceasta a 2-a parte  va propun sa dezbatem aceste cifre si nu numai (vedeti tabelul de mai jos pentru toate cifrele ) si va invit sa va expuneti parerea despre felul cum am jucat  pana acum si despre stilul de fotbal adoptat. (click pe poza de mai jos pentru dimensiune maxima)

 

cifre Real madrid la liga 1-21

cifre Real madrid la liga 20-28+ucl

 

Despre autor

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap