Zinedine “le brave” Zidane: 5 decizii curajoase ale tehnicianului momentului

zizou-real-madrid

Presa spaniola remarca 5 decizii curajoase ale lui Zinedine Zidane de cand a fost numit pe banca Realului. Tehnicianul francez s-a remarcat in aceasta perioada nu doar prin trofeele castigate ci si prin stilul sau de a conduce un vestiar mai dificil decat oricare altul. Mai jos, 5 decizii curajoase si foarte importante ale fostului numar 5 de pe Bernabeu:

  • Prima decizie curajoasa a lui Zizou a fost aceea de a-l lasa pe banca pe James Rodriguez. Columbianul, care nu traversa cel mai bun moment al carierei sale, a fost lasat pe banca pentru ca Zidane l-a preferat pe Casemiro Henrique in primul 11. Brazilianul a adus echilibrul cautat de o echipa plina de “staruri”, iar Zidane a castigat enorm prin aceasta mutare. Dar…a fost nevoie de curaj, un curaj pe care Rafael Benitez, predecesorul sau, nu l-a avut!
  • A doua decizie curajoasa a lui Zidane a fost aceea de a forta la infinit cu Isco, si mai apoi cu Asensio. Cand Zizou a ajuns la Real Madrid, Isco nu era deloc intr-un moment bun al carierei sale. La fel ca James, Isco ajunsese chiar sa fie fluierat discret pe Bernabeu, ceea ce a venit ca o mare surpriza. Treptat, Zidane i-a dat incredere si apoi “galoane” de titular, iar Isco a devenit cel care este astazi. In acelasi registru, Zidane a refuzat imprumutul lui Asensio si l-a pastrat in lot, ba chiar l-a jucat in meciuri importante, cu miza. Simplul fapt ca pustiul minune a fost titular intr-o dubla de foc cu Bayern Munchen spune multe despre increderea lui Zizou…dar si despre priceperea sa.
  • Poate cea mai curajoasa dintre deciziile lui Zizou este aceasta: a reusit cumva sa-l faca pe Cristiano Ronaldo sa inteleaga ca e bine sa se odihneasca si sa nu joace mereu. Intamplator sau nu, Cristiano a reusit un sezon fabulos pentru Real Madrid fiind proaspat in sferturile, semifinalele si finala UCL, meciuri decise aproape in exclusivitate de superstarul lusitan.
  • A patra decizie curajoasa a lui Zizou este legata de sistemul de rotatii impus. Joaca toti, se odihnesc toti, nimeni nu e suparat. Dar… e nevoie de curaj si pricepere pentru a-i face pe toti acesti baieti platiti cu milioane bune de euro pe an sa inteleaga asta. Zizou a reusit!
  • In fine, o decizie curajoasa recenta, cu care incheiem acest top 5, este titularizarea lui Borja Mayoral in cel mai dificil meci al debutului de sezon din Spania pentru Los Blancos. In absenta lui Benzema si fara Cristiano, toata lumea se astepta ca Zizou sa joace cu Bale sau Isco numar 9. A preferat sa joace cu Borja Mayoral, pustiul crescut in cantera care a reusit sa marcheze o data si sa contribuie la un al doilea gol al victoriei merengue de pe Anoeta.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap